НачалоОрифлеймСтартирай собствен бизнес с Орифлейм

Oriflame-biznes

 

Стартирането на бизнес с Oriflame е бързо, лесно, без нужда от начален капитал, без необходимост от регистриране на фирма и плащане на данъци и осигуровки.

Но за да може да се обясни, защо да изберете този тип бизнес, то първо трябва да се обясни в какво се изразява.

Какво представлява бизнесът с Орифлейм?

Бизнесът е структуриран на принципа на мрежовия маркетинг (МЛМ). Това означава, че един човек печели от личните си продажби на продуктите на компанията, но също така печели и процент от продажбите на хората, които е поканил да се присъединят към него.

По своята същност МЛМ бизнесът е прост, но не е лесен, тъй като от човекът, който се захваща с него се изисква да има различни качества и  умения. Добрата новина е, че в процеса на градене на структура човек се самоусъвършенства като придобива нужните му знания, за да се справи с бизнеса. Естествено, това не се случва с магическа пръчица, а първо с труда и усилията на самия човек и второ с подкрепата и обученията на групата към която се присъединява той.

Най-общо казано работата се изразява във следните задачи:

 

 1. Споделяне на продуктите със своите близки, роднини, колеги и приятели. Тук не е нужно човекът да разбира от търговия, защото идеята на този бизнес е много хора да правят малки продажби. Ето защо,  необходимия минимум от личен оборот за вземане на съответния бонус се прави като продуктите се споделят в семейството и сред няколко близки приятели.
 2. Привличане на хора, които да се регистрират за лична употреба. Винаги има желаещи, които искат да пазаруват за себе си на дистрибуторски цени. така спестяват от личните си средства. А задачата на един МЛМ практик е да ги открие, като спази своята уговорка, че регистрацията е само за лична употреба без други ангажименти.
 3. Привличане на хора, които да печелят допълнителни доходи от продажбата на продукти по каталог. И такива хора винаги ще има, просто на някои това им е супер приятно, забавно и интересно, така, че нашата задача е да ги открием и да ги поканим да се присъединят към на.
 4. Привличане на хора, които искат да стартират собствен бизнес, които не се задоволяват със сегашните си доходи, които искат повече свободно време за себе си и семейството си, които обичат да пътуват, търсят нови емоции и преживявания. И такива хора винаги ще има! Важно е да ги открием и поканим да се присъединят към нас. Тук е добре да се каже, че често се срещат хора, които заявяват, че искат собствен бизнес, независимост, реализация, кариера, но в последствие когато трябва да се предприемат нужните действия - те просто отпадат. И всичко това е в реда на нормалното.
 5. Да приемаме откази на хора, които не се интересуват от едно или всички наши предложения - продукти, лична употреба, допълнителни доходи, хора искащи собствен бизнес.
 6. Обучение - първо се започва с личното обучение, което ще помогне на всеки нов във този бизнес да стартира и да се научи как да привлича нови съмишленици. След това, когато вече има група от хора се преминава към тяхното обучение, като в началото, то се води от лица на по-горни нива, докато самия лидер на групата се научи сам да го прави.
 7. Лично усъвършенстване - безспорно, ако искаме повече от това което имаме, то трябва и да направим повече от това, което е към момента. Разбира се тук влиза и усъвършенстване на личните качества и умения. Нали разбирате, че няма как да поведете напред група от хора, ако не можете сам себе си да водите?

 

И така, накратко, всеки който се захваща с този бизнес трябва да изгради собствена мрежа от хора, които да използват продуктите, да продават продуктите и/или да градят също собствена структура.

 

Какви са предимствата на този бизнес?

 1. За стартирането му не е необходим начален капитал.
 2. В началото може да се комбинира с основната ви работа, докато достигнете доход, който ви задоволява.
 3. Печалбите са пряко обвързани с вашите действия и винаги знаете какво трябва да направите, за да спечелите определена сума пари.
 4. Няма връзкари, всеки започва от нулата, така че може да се каже, че този бизнес дава равен шанс на всички.
 5. Никой не може да ви уволни.
 6. Вие сте сам на себе си шеф.
 7. Няма ограничение за пол, възраст, образование и етнос.
 8. Може да се практикува както в България, така и в други страни, като Русия, Сърбия, Македония, Чехия, Полша, Турция и други.
 9. Запознавате се с нови и положителни хора.
 10. Посещавате семинари и обучения за личностно развитие.
 11. За постигнати цели - получавате бонуси, които са изразени в пари и/или пътуване до различни страни по света. Отново казвам, вие предварително знаете каква е целта ви, за да вземете определен бонус и ако изпълните изискванията - никой не може да ви го отнеме, забави или спре.
 12. Получавате подкрепата на други хора, които са по-дълго от вас в този бизнес.
 13. Този който ви е регистрирал има полза да ви помага и развива, а не обратното, както сме свикнали да е в стандартната работа.
 14. Дава свобода.
 15. Възможност за неограничени доходи.
 16. Личностно израстване.
 17. Работа с нефиксирано работно време.
 18. Работите колкото искате, с когото искате, когато искате и където поискате.
 19. Градите бизнес, който в последствие да ви носи пасивни доходи. Това означава, че дори 1 месец нищо да не правите, пак да получите своята премия.

 

Какви са парите, които могат да се печелят с МЛМ?

Всяка МЛМ компания предлага собствен компенсаторен механизъм, но в основата на всички е това, че доходите са неограничени.

Това, което мога да представя като приходи е бонусната система на Орифлейм, която още се нарича План на Успеха.

Този План на Успеха има различни нива, които са общовалидни за всички над 60 държави, в които има представителства Орифлейм.

Plan na Uspeha Oriflame 

Фиг.2

Plan na Uspeha Oriflame

 

 Всяко ниво носи определена сума пари, като ще спомена само тези нива, които са в началото.

0%-но ниво - при оборот до 199 БТ (Бонус точки - всеки продукт носи точки) - печели се 23% от каталожната цена на всички продадени продукти.

3%-но ниво - при оборот на цялата група между 200 БТ и 449 БТ - печели се 23% от каталожната цена на всички продадени продукти + бонус за достигнато ниво, което се равнява между  40 - 80 лв. в рамките на 21 дни.

6%-но ниво - при оборот на цялата група между 450 БТ и 899 БТ - печели се 23% от каталожната цена на всички продадени продукти + бонус за достигнато ниво, което се равнява между 55 - 100 лв. в рамките на 21 дни.

9%-но ниво - при оборот на цялата група между 900 БТ и 1799 БТ - печели се 23% от каталожната цена на всички продадени продукти + бонус за достигнато ниво, което се равнява между  90 - 140 лв. в рамките на 21 дни.

12%-но ниво - при оборот на цялата група между 1800 БТ и 2999 БТ - печели се 23% от каталожната цена на всички продадени продукти + бонус за достигнато ниво, което се равнява между 150 - 200 лв. в рамките на 21 дни.

15%-но ниво - при оборот на цялата група между 3000 БТ и 4999 БТ - печели се 23% от каталожната цена на всички продадени продукти + бонус за достигнато ниво, което се равнява между 220 - 300 лв. в рамките на 21 дни.

18%-но ниво - при оборот на цялата група между 5000 БТ и 7499 БТ - печели се 23% от каталожната цена на всички продадени продукти + бонус за достигнато ниво, което се равнява между  340 - 450 лв. в рамките на 21 дни.

21%-но ниво - при оборот на цялата група 7500+ БТ - печели се 23% от каталожната цена на всички продадени продукти + бонус за достигнато ниво, което се равнява на 900+ лв. в рамките на 21 дни.

Годишните печалби от титла Директор нагоре са показани на фиг. 2. От сумите на графиката си личи, че годишните приходи достигат до близо 1 млн. $, което определено можем да кажем, че е един много добър приход за бизнес, който не е стартиран с начален капитал, а само с личните способности и труд на човека започнал това начинание.

Тук е важно да се спомене, че титлите нагоре по Плана на Успеха се постигат не като се увеличава оборота на групата, а като се изграждат и други лидери в групата. Така например, за да се достигне Златен Директор, то трябва да сме помогнали на двама човека от екипа си да достигнат ниво Директор, което още веднъж е доказателство, че този бизнес не е правене на невиждани продажби, а градене на структура и екип, за което се искат умения различни от търговските.

 

Кой е подходящ за този бизнес?

Всеки, който има желание да се учи и развива. Не забравяйте, че в началото казах, че този бизнес е прост, но не е лесен, така че бъдете готови да положите усилия и труд, такива каквито са нужни при всеки друг бизнес проект!

 

Как да започнете да градите бизнес в МЛМ компания?

Първо изберете своята компания. Аз лично за себе си избрах Орифлейм, защото харесвам продуктите, защото марката е разпознаваема на пазара, защото е фирма с над 45 години история и е от близо 20 години в България, защото е сигурна, защото предлага качествени продукти на достъпни цени, защото е в над 60 държави и мога да развивам бизнес във всяка една от тях с която България има международно спонсорство, защото е в крак с новите технологии, има утвърдена логистична система и още много други.

Не забравяйте, че изборът на компания е много важно нещо!

Второ, изберете екип към който да се присъедините. Това също е много важно. Само ще споделя с вас, че това ми е втората регистрация в Орифлейм и определено мога да кажа, че при първата нищо не постигнах, не че не го можех, а никой не ми го беше показал.

Трето - присъединете се към избрания екип и компания. Ако не го направите няма ка да знаете дали ще се справите или не, какво ще стане, до кое ниво ще стигнете... А и нали знаете, че за всичко в този живот се иска действие, а не бездействи!

 

Защо да изберете нас?

 1. Защото сме екип :)
 2. Защото имаме изградена система за вътрешни обучения и личностно развитие.
 3. Защото сме една от малкото групи в България, която работи онлайн и ще научим и теб.
 4. Защото подкрепяме всеки член на екипа си.
 5. Защото с нас е забавно :)

Oriflame-obuchenie

 

Не отлагай собственото си благоденствие! Присъедини се към нас! Знам, че и идея си нямаш как да намираш нови хора за твоя екип, но моята работа е да те науча, така че се отпусни, не го мисли, всичко ще стане стъпка по стъпка.

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
РЕГИСТРИРАЙ СЕ ТУК
След твоята регистрация очаквай наш представител от екипа да се свърже с теб, за да уточним по-следващите действия и стъпки.
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
РЕГИСТРИРАЙ СЕ ТУК